Doğru Gömlek Askısı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Gömlek Askısı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Gömlek Askısı Seçimi Nasıl Yapılır?

Gardırop için zaman ve para harcadıktan sonra dolabınızı doğru askılarla şekillendirmelisiniz. Küçük bir askının fark yarattığına inanmak zor olabilir. Ancak tasarımcılar askıları benzersiz ve estetik görünüm elde etmeniz için şekillendiriyor.

Aynı zamanda her bir kıyafet için ayrı bir askı modeli seçebilirsiniz. Bu nedenle her bir kıyafetiniz doğru askıyı seçmek gerekmektedir. Örneğin gömlek,pantolon, ceket için ayrı bir kıyafet askısı kullanmanız mümkündür. Gömlek askısı da bunlardan bir tanesidir. Peki, doğru gömlek askısı nasıl seçilir? İşte, doğru gömlek askısı seçimi yapmanın yolları.

Doğru Gömlek Askısı Seçmenin Yolları

Doğru gömlek askısı seçmenin birçok yolu bulunmaktadır. O halde bu yollara yakından bakalım. 

Malzeme seçimine bakın

İdeal gömlek askısı seçimi yaparken ahşap veya kaliteli bir plastik olmasına özen göstermelisiniz. Bu tarz malzemeler giysilerinizi destekler. Aynı zamanda dayanıklı olmasından dolayı zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. 

Genişlik açısından kontrol edin

Gömlek askısının genişliği giysi omuzlarına tam olarak uyacak derecede olmalıdır. Yani gömlek askısının genişliğine bakarak seçim yapabilirsiniz. Çok dar veya geniş askılar gömleklerin şeklini bozabilir. 

Omuz şekline önem verin

Omuz şekline önem veren askıları tercih etmelisiniz. Ahşap askılar yumuşak kenarlara sahip olduğundan gömleklerin omuzlarını destekleyecektir. Bu tür askılar, gömleklerinizi düzgün bir şekilde asılı tutar. Böylece askı izleri önlenmiş olur. Sert veya keskin bir yüzey giysilerinize zarar verebilir. 

Gömleklerinizi asacağınız askılar estetik açıdan hoş olmalıdır. Gardırobunuzun genel görünümüne destekleyecek renklerde askılar seçmelisiniz. Örneğin, Askı Dünyası askı modelleri renklidir. Renkler arasından seçim yapmak mümkündür.

Fiyatı değil kaliteyi önemseyin

Kaliteli gömlek askıları bazen pahalı olabiliyor. Ancak burada fiyata değil kaliteye bakmanız önemlidir. Böylece uzun vadede kıyafetleriniz korunabilir. kaliteye önem vererek ilerlemelisiniz. 

Kıyafete göre askılar seçin

Her gömleğin kumaşı farklıdır. Buna göre askı seçmeniz gerekir. Örneğin, saten kıyafetler için askı seçerken saten elbise askısı kullanabilirsiniz. Diğer gömlekleriniz için normal ahşap askı tercih edebilirsiniz. 

Koku gideren askılar tercih edin

Özellikle ahşap askılar gömlekler, giysilerinizde oluşabilecek kötü kokuları emer. Doğal olarak kokulardan kurtulma şansı elde edersiniz. 

Dayanıklı olmasına özen gösterin

Askıların dayanıklı olmasına özen göstermelisiniz. Uzun yıllar dayanan ve gömleklerin şekillerini koruyan gömlekler her zaman doğru tercih olmaktadır. Bu, sık sık askıları değiştirmeyeceğiniz anlamına gelir. 

Çevresel etkileri göz önünde bulundurun

Gömlekler için askı seçerken çevresel etkileri de göz önünde bulundurmalısınız. Geri dönüştürülebilir veya çevre dostu malzemelerden yapılmış gömlek askılarını tercih etmek çevresel etkilerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. 

Gömlek Bakımını Kolaylaştıran Özellikler

Gömlek bakımını kolaylaştıran bazı özellikler bulunmaktadır. Bunlar:

  • Sentetik kumaşlar veya kırışıklık karşıtı işlem görmüş kumaşlar gömleklerinizin ütülenmesini azaltır. Bu da bakımın kolaylaşmasını sağlar. 
  • Makinede yıkanabilen gömlekler, elle yıkamaya göre daha pratiktir. Yani zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca makinede yıkanabilirlik özelliği temizlik maliyetlerini de azaltır. 
  • Hızlı kuruyan kumaşlar gömleklerinizi hızlıca kurutmanıza yardımcı olur. Özellikle acil durumlar ve seyahatler için faydalıdır. 
  • Leke direnci olan gömlekler, temizliği kolaylaştırır. Lekelerin kumaşa nüfuz etmesini engeller. Bu da gömleklerin daha uzun süre temiz kalmasına olanak tanır. 
  • Renk solması veya renk transferi yapmayan kumaşlar gömleklerin renklerinin uzun süre canlı kalmasını sağlar. 
  • Gömleklerde esnek kumaşlar tercih edilmelidir. Esnek kumaşlar daha rahat hareket etmenize yardımcı olur. Aynı zamanda kırışıklıklar önlenir. Özellikle aktif yaşam tarzına sahip olan insanlar esnek kumaşlardan yapılan gömlekleri tercih etmelidir. 
  • Kolay ütülenen kumaşlar daha hızlı hareket etmenize yardımcı olur. Ütüleme işlemi hızlı ve kolay olan gömlekler, enerjinizi tasarruflu bir şekilde kullanmanızı sağlar. 

Bu özellikler, gömleklerinizi temizliğini ve bakımını yapmayı kolaylaştırır. Böylece giysileriniz daha uzun süre dayanır. Bu da gardırobunuzun düzenini korur.